Nieuws

Op deze pagina vindt u het actuele nieuws over de praktijk HealthQi, maar ook over interessante ontwikkelingen op het gebied van acupunctuur, shiatsutherapie en andere onderwerpen die te maken hebben met gezondheid.
 
18 april 2013:
De Noordoostpolder: HealthQi naar De Wilg

In de krant De Noordoostpolder van 18 april stond een item over de verhuizing van HealthQi naar Gezondheidscentrum De Wilg:

HealthQi naar De Wilg

HealthQi, praktijk voor Oosterse geneeswijzen, is sinds kort verhuisd naar Gezondheidscentrum De Wilg in Emmeloord. Naast het voeren van de praktijk heeft Marcus Wijnalda, de eigenaar en acupuncturist en shiatsu-therapeut, zich verder gespecialiseerd door het volgen van acupunctuurbijscholingen op het gebied van onder meer allergieën, gewichtsbeheersing en laseracupunctuur. Meer info: 0527 - 631 523.


Het item in De Noordoostpolder van 18 april 2013
Het bericht in De Noordoostpolder
van 18 april 2013
17 april 2013:
Flevopost: HealthQi bestaat één jaar en is verhuisd

In de Flevopost van 17 april stond een uitgebreid item over het feit dat HealthQi, Praktijk voor Oosterse Geneeswijzen één jaar bestaat en dat de praktijk sinds kort is verhuisd naar Gezondheidscentrum De Wilg:

HealthQi bestaat één jaar en is verhuisd

HealthQi - praktijk voor Oosterse geneeswijzen uit Emmeloord bestaat 1 jaar en is sinds kort verhuisd naar Gezondheidscentrum De Wilg. Gedurende het eerste jaar heeft de praktijk veel ontwikkelingen meegemaakt en zijn er veel succesvolle acupunctuur- en shiatsu-behandelingen uitgevoerd. Een aantal mooie voorbeelden van succesvolle behandelingen zijn: gewrichtsklachten die verholpen zijn door schedelacupunctuur, heftige hoofdpijnklachten die verholpen zijn door een combinatie van acupunctuur en shiatsu-therapie, burn-out verschijnselen die sterk verminderd zijn na acupunctuurbehandeling en zwangerschapsmisselijkheid die is verholpen door acupunctuur.
Naast het voeren van de praktijk heeft Marcus Wijnalda, de eigenaar en acupuncturist- en shiatsu-therapeut, zich verder gespecialiseerd door het volgen van acupunctuurbijscholingen op het gebied van o.a. allergieën, gewichtsbeheersing en laseracupunctuur. Na het volgen van de bijscholing over laseracupunctuur is hij zelfs zo enthousiast geraakt dat er hiermee binnenkort een proef start. Hierdoor kunnen onder andere gewrichtsklachten en verschijnselen van depressie, alzheimer en parkinson nog effectiever behandeld worden.
HealthQi (spreek je uit als Health-chi) richt zich op het in balans brengen van de eigen energie door middel van acupunctuur en shiatsu-therapie. Zo kunnen bestaande klachten worden verminderd of verholpen, maar ook kan voorkomen worden dat beginnende klachten erger worden. Een aantal bekende problemen waarbij dit zeer effectieve behandelmethoden zijn, zijn stoppen met roken, verminderen van stress, hooikoorts en natuurlijk afvallen.Item in de Flevopost: HealthQi bestaat één jaar en is verhuisd
Het item in De Flevopost
van 17 april 2013
31 maart 2012:
HealthQi, praktijk voor Oosterse geneeswijzen is geopend

Na wekenlang klussen en voorbereiden was het 31 maart eindelijk zover: HealthQi - praktijk voor Oosterse geneeswijzen heeft haar deuren geopend. Van 10:00 - 11:00 uur was er inloop om te kunnen zien hoe de praktijk is geworden en om kennis te maken. Vanaf 11:00 uur zijn er proefbehandelingen gegeven. Zo konden mensen zelf ervaren hoe het is om een acupunctuurbehandeling te ondergaan.

Bekijk alle foto's op onze Facebook-pagina

Of klik hier voor een impressie van de dag


Inloopuur tijdens de openingsdag 31 maart 2012
Inloopuur tijdens de openingsdag
31 maart 2012
28 maart 2012:
Interview in De Stentor - Flevoland:

4 Vragen over HealthQi

Marcus Wijnalda opent zaterdag in Emmeloord HealthQi, een praktijk voor Oosterse geneeswijzen. De praktijk is onderdeel van sportcentrum de Butzelaar. Wat kan men verwachten?

1. Wat kan men verwachten van HealthQi?

,,Ik richt me vooral op acupunctuur en shiatsu. Mensen met stressklachten kunnen bij mij terecht, maar ook iemand die van het roken af wil. Of klachten waarvan de medische wereld zegt: 'Het zit tussen de oren'. De Oosterse geneeswijze kan daar wel wat mee."

2. Hoe bent u zelf in aanraking gekomen met deze wetenschap?

,,Mijn ouders hadden vroeger een praktijk voor natuurgeneeswijzen. Het is me dus wel met de paplepel ingegoten. Ik wilde zelf geneeskunde studeren, maar werd twee keer uitgeloot. Tussendoor heb ik sportmassage gedaan, shiatsu-massage en daarna heb ik medische biologie gestudeerd. Ik wil zelf zo goed mogelijk onderlegd zijn en serieus genomen worden."

3. Hoe bent u in Emmeloord terecht gekomen?

,,Ik kom uit Heerenveen, maar mijn vriendin uit Emmeloord. We gingen samenwonen in de polder. Ik ben lid van sportcentrum De Butzelaar. We raakten in gesprek en het management stond open voor een praktijk voor acupunctuur en shiatsu. In november zijn we begonnen met het opzetten van het bedrijf, zaterdag gaan we open."

4. Wat is er zaterdag tijdens de opening te doen?

,,Van tien tot elf 's ochtends is er een inloopuur, dan kunnen mensen komen kijken hoe het eruitziet. Daarna geef ik proefbehandelingen. Geen volledige, maar gewoon om aan te tonen hoe bijvoorbeeld een acupunctuurnaald voelt.

Interview over HealthQi in De Stentor 28 maart 2012
Interview in De Stentor over HealthQi
28 maart 2012
21 maart 2012:
Ter ere van de opening op 31 maart is er een artikel geplaatst in de Mode & Lifestyle-krant die in Emmeloord en omstreken wordt verspreid. In dit artikel wordt een korte uitleg gegeven over wat acupunctuur is en waar het voor ingezet kan worden. Daarnaast wordt de openingsaanbieding toegelicht:
Op 31 maart is er van 10:00 - 11:00 uur inloop in de praktijk in Butzelaar Fitness & Conditie Centrum. Vanaf 11:00 uur worden gratis proefbehandelingen gegeven waarvoor men zich vooraf kan opgeven. Zo kunt u dus zonder kosten kijken of acupunctuur ook iets voor u is.

Lees meer...

HealthQi in Lifestyle krant Emmeloord - maart 2012
Het artikel in de Mode & Lifestyle-krant
21 maart 2012